Duel Hardcore Minnow 150 F/S Serisi

Soğuk ve balıksız geçen kış aylarından sonra nihayet bahar geldi. Yumurtasını döken avcı balıkların kaybettikleri enerjiyi kazanmak için canavarca beslenmeye başlamasına çok az bir süre kaldı. Yakında birbiri ardına yakalanan levrek ve diğer canavar balıkların haberiyle denizler şenlenecek. Karadeniz’de sayısı her yıl artan levrek çiftliklerinden kaçan levrekler doğaya adapte olup doğal bir popülasyon oluşturdu. Özellikle bu yıl yaşanan çiftlik kazalarında çok daha fazla sayıda levrek kaçtığı söyleniyor. Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama çiftliklere yakın bölgelerde yaşayan balıkçılar 1 milyon adet gibi rakamlar telafuz ediyorlar. Bu rakamlar biraz abartılı da olsa her halükarda spin avcılarını çok bereketli bir sezon bekliyor. Misina ağların da yasaklanmasıyla en kurnaz balıklardan olan levreğin üzerindeki ticari av baskısı önemli ölçüde azaldı. Çevremden ve sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla Türkiye’nin dört bir yanında popülasyonu artan levrek artık daha kolay yakalanır bir balık oldu. Ama ne olursa olsun levreğin zekasını hafife almamak gerek. Misinaları daha görünmez, sahteleri daha gerçekçi, atış mesafesini daha uzun ve merayı sessiz tutmadıkça levrek hep bir adım önde olacak.

Sezonun açılmasını heyecanla beklediğim şu günlerde takımlarımı güçlendirmeye devam ediyorum. Yeni sezonda levrek avında kullanacağım sahte yemlere Duel Hardcore Minnow serisinden çok üstün özellikli 2 yeni maket balık daha ekledim. Dünya çapında en çok bilinen maket balık markalarından biri olan Duel’in şanını duymayan yoktur. Japon markası olan Duel’in ürettiği maket balıklar tüm dünya çapında lüferden levreğe, akyadan orkinosa kadar bir çok avcı balık türünde avcılığını fazlasıyla ispatladı. Duel markasının 2012 yılında piyasaya sürdüğü Hardcore Minnow 150 F ve 150 S modelleri markanın en ince (slim) yapılı modelleri arasında. İnce yapıları ve 15 cm’lik boylarına rağmen her iki modelin atış mesafesi de çok üst seviyelerde. Öngörülen atış mesafeleri ve dalma derinilkleri 20 g’lık 150 F (floating) modeli için 60 m ve 20-60 cm, 22 g’lık 150 S (sinking) modeli içinse 65 m ve 40-100 cm. Hardcore Minnow serisi maket balıklar üstün atış mesafelerini içlerindeki mıknatıslı ağırlık transfer sistemine borçlu. Başın arka tarafında bulunan bir mıknatıs tarafından tutulan 3 adet bilye atış esnasında kurtulup kuyruğun en uç kısmına kadar kayarak dengeli ve uzun bir atış sağlıyor. Muhteşem aksiyona sahip olan bu sahtelerin üzerindeki kancaların Owner marka olması da avcılıklarını tamamlıyor. 

Gece ve bulanık sular için kırmızı kafalı beyaz renkli modelini, berrak sular içinse mavi sırtlı sardalya desenli modelini edindiğim Duel Hardcore Minnow 150 serisi maket balıklarım yeni sezonda en çok güvendiğim ve takım çantamdan hiç çıkartmayacağım sahte yemler arasında olacak. Umarım yeni sezonda bu yemlerle yakaladığım birbirinden güzel levreklerin fotoğrafları paylaşma şansı da bulurum. 

4 Mart 2014 tarihinde Duel, Hardcore Minnow 150, Maket Balıklar içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin. Yorum yapın.

Yorum bırakın